-og skriv 'Computeradmistration' så kommer dette billede...

Computer Administration på Windows

Men hvorfor skal man ikke kunne hvad man har lyst til, på sin egen Computer ?

Ja du har ret, men desværre vil der være programmer som kan, og gøre mere på din Computer, end du har lyst til de skal gøre. Fx virus, Orme, Trojanere og mange flere typer af den samme skuffe, så du kan spare ca 96% Computer irritation, bare ved at fjerne denne risiko.

De fleste eksperter, er enige om at det er en høj procentdel der kan stoppes bare ved IKKE at være lokal administrator, helt op på 96%, og det er altså meget...

96% snavs stoppes ved ikke at være lokal admin

Jamen kan jeg så ikke installere programmer eller noget mere... Jo da... Du kender selv koden til Administrator, og så kan du jo ALT hvad du har lyst til.

Du skal bare IKKE logge ind på denne bruger-konto som vanligt, der skal du bruge din normale bruger-konto, fx Janne, eller hvad du nu har kaldt den. Min hedder fx Chris.

Når du har billedet herover, så højreklikker du på 'Administrator' og vælger 'Angiv Adgangskode' og lav nu også her et GODT og sikkert kodeord.

accepter at nogle indstillinger slettes

Så får dette billede og vælger 'Fortsæt'...

Når dette er gjort, skal du også være sikker på at 'Administrator' kontoen er aktiv, og det gøres ved at dobbeltklikke på den, og så skal det se sådan ud.

 Administrator er aktiv

 Og for at være sikker på at alt virker, INDEN vi piller 'Administrator' af din normale bruger-konto, så tester vi den lige.

Det vil sige, du genstarter Computeren, og når den starter op igen, så vælger du 'Administrator' brugeren, taster det gode kodeord, og når den er logget ind, så opretter du en mappe på dit harddisk, under C: Drevet, der hedder - Det-har-jeg-lov-til og får du lov til dette, så virker din Administrator.

Så skal nu, trykke på Windows tasten, og skrive 'Computeradministration' igen, og åbne programmet, denne gang gør du det fra Administrator. (det er lidt ligemeget, da begge konti har rettigheder endnu)

Nu skal du så pille Administrator rettigheden ud af din normale bruger, og under Brugere, åbne din egne bruger, fx Janne, eller hvad dit normale brugernavn er, og fjerne Administrator, og tilføje Bruger Og så er du i mål.

fjern administrator og tilføj brugere

Nu kan du genstarte, og logge ind på din normale bruger, og når du skal afinstallere/installere programmer, eller andet med Administrator tilladelser, så beder Windows om tilladelse fra Administrator, og så taster du bare koden, og så får du selvfølgelig lov til dette.

Har du noget du vil spørge om, så skriv det herunder i kommentar felterne, og jeg vender tilbage så hurtigt jeg kan.