De fleste er i bund og grund bange for at nogle kan misbruge ens Dankort, Visa-Dankort eller andre betalingskort.

Her er 2 smarte fiduser til hvordan du måske kan minimere det til et 0 misbrug.

Det skal selvfølgelig siges, at det drejer sig om tab af kort, og hvis 'andre' scanner dit betalingskort. - Altså ikke hvis du giver andre dine kort-informationer.


Det har dog ikke noget med virus at gøre i denne omgang, men mere med sikkerhed mod svindel.

 - Se her hvordan du gør, det tager ca 3 min, for begge metoder.

 

Metode nr 1

Har du prøvet at handel på Internettet før, så ved du godt hvad de 3 kontrolcifre er! se billede herunder.

dankort visa dankort mod svindel kontrolcifre hvad er det

 Har du ikke handlet på Internettet før, så bør du alligelve holde ørene stive, for ander der har dit betalingskort i hånden, kan benytte disse numrer.

Det første du gør er at tage et billede af bagsiden af dit betalings kort, således at du selv har kontrolcifrene, til når du SKAL bruge dem !!! dette er vigtigt. Du kan også skrive dem ned, eller oprette en falsk kontaktperson i din mobil, fx Johan Frederiksen, Søndergade 382, Mobil  45248756, de sidste 3 cifre er de rigtige kontrolcifre, eller de 3 første, eller de 2 første og det sidste, bare DU husker hvilke det er.

 

  1. Siger det lige igen- HUSK KOPI AF KONTROLCIFRENE
  2. Du finder så en stanley kniv, eller en skarp kniv, og så skraber du kontrolcifrene væk.
  3. Hvis du er lige så pananoid som jeg, så sætter du også lige en tush-mærke, så man SLET ikke kan se hvad der har stået.

Kortet vil stadig virke i alle butikker, både med CHIP og kontaktløs.

Hurtigt og smart, hvis man har en kopi af de kontrolcifre et andet sted.

Her er lige 2 billeder af mit eget kort.

dankort visa dankort mod svindel fjern kontrolcifrene

 

Og her har jeg så også givet den en tusch streg.

dankort visa dankort mod svindel fjern kontrolcifrene

Metode nr 2

Det er fordi de fleste Visa-kort i dag, har kontaktløs betaling, op til 200kr. Der kan man bare vifte med visa-kortet, eller Visa-elektron, oven over dankort automaten, så har man betalt, uden at skulle taste PIN-koden ind. Man kan også betale beløb over de 200kr, så skal man bare også taste sin PIN-kode ind også, men stadig uden at sætte den ind i dankort-læseren.Sådan ser betalingskortet ud med kontaktløs betaling

Når man først har prøvet at betale sådan nogle småbeløb, uden at taste PIN-koden ind, så synes man det er dejlig nemt. Og så vil man gerne blive ved med dette.

Det sure er... at selve kortet hele tiden er aktivt, så kan man få en RFID-NFC scanner, som dette system hedder, og så kan andre scanne dine kort informationer, og jo.. det er ret nemt. Det svære er, at komme tæt nok på dit betalingskort. - ca 10 cm. Ligger det i din pung eller taske er det lidt sværere at scanne for banditter, men alligevel bør du gøre følgende.RFID NFC sikret

Enten køber du en ny pung der er sikret mod dette, de fås både i tasker og i punge, og de hedder normalt RFID Safe.

Det nemmeste du også kan gøre, er at lave en lomme i din pung, med 2 lags sølvpapir, det er nemlig nok til at forstyrre en scanner.

Se billeder herunder, dette er en sikring jeg selv har lavet, og det virker fantastisk. Man kan IKKE scanne et kontaktløse betalingskort, når jeg har lagt kortet i denne lille lomme. Man kan lave det således at selve kortet er omkranset af staniol/sølvpapir, eller man kan tage kortet lige over eller under, som man måske ikke bruger så tit, det har samme virkning... se herunder hvilke type der er brugt.

 Sikring af visa dankort trådløs betaling

 Sikring af visa dankort trådløs betaling

 Sikring af visa dankort trådløs betaling

Som en ekstra sikring, kan du læse her hvad Mastercard udtaler her : At kortet ikke kan læses på så lang afstand. (få cm. red) Derudover indeholder chippen en meget avanceret krypteringsteknologi, der gør misbrug meget vanskeligt. Du kan læse meget mere om kortets sikkerhed og teknologien via linket herunder. Spørg endelig igen, hvis der skulle være andet. Vh Nathalie, MasterCard.
Mastercard fortæller selv her, at det er utroligt svært at kunne svindle med kantaktløs betaling. se her på engelsk.

 

 statistik 21022013 102 -  07021016 4032 - 18-05-2019 9932 -

Kommentarer  

0 #6 Ea Jensen 08-06-2016 14:19
Det er et virkelig godt trick! Det vil jeg helt sikkert gøre!! Mit dankort blev engang misbrugt og der blev trukket 5000 kr, siden da har jeg selvfølgelig været MEGET obs på dankortsvindel. Jeg læste her http://www.samlino.dk/blog/sikkerhed-paa-kreditkort/ at der snart vil blive sendt en ekstra kode per SMS når man køber for over 450 kr online. Det synes jeg er er super godt, men det her trick er da endnu bedre. TAK!! :lol:
+2 #5 Steffen Michael Kris 05-06-2015 12:29
Er det nu mon lovlig? :-x
---
Jeg svarer Steffen således.
Hvorfor skulle det ikke være dette... De tal er DU den eneste der skal bruge, og kun til nethandel ?
Har talt med Danske Bank, og de kunne heller ikke se hvorfor ikke det skulle være ok :-)
+1 #4 Nina Balslev 03-11-2013 22:04
Ret smart ide. Det vil jeg bruge

Nina Balslev
0 #3 Henrik Degn Kjølbo 03-11-2013 21:54
Skulle jeg ha gjort for længst
0 #2 Per Andenæs 21-02-2013 08:51
godt fundet på :roll:
0 #1 allan 30-01-2013 18:33
Kæft, hvorfor tænkte jeg ikke på det ;-)

You have no rights to post comments

Har du noget godt at tilføje denne side, send e-mail til chris@avirus.dk. - Copyright © 1994-2018, Chris Kjølbo. Computer hjælp og support Ringsted.
Alt på disse sider er lovlige at udskrive, og kopiere, så længe det hele er originalt, dvs det er ikke tilladt at rette i noget af det,
med mindre der er givet skriftlig tilladelse dertil.  

 
Avirus.dk modtager dankort visa mastercard jcb maestro american express bankoverførsel certificeret F-Secure partner og eu money licenswebshop mærket din sikkerhed
Avirus.dk støtter:  
Back to top