Hvis INGEN vil ha din gamle Computer, og du ikke selv gider ha den, ELLER den skal sælges HELT TOM, så ...

Men inden da, er der lige et par ting du skal ha gjort.

Den gamle Computer indeholder en del kemikalier, som kan være skadeligt for miljøet. Er det en bærbar, bør man først pille batterietPersonlige papirer ud, og lægge det i batteri kontaineren på genbrugspladsen.
Og ikke mindst dine gamle data, som kan bruges af banditter til Identits Tyveri. Og det er noget skidt at komme ud for. Det kan jeg hjælpe med her.

 

Hvad kan man hive ud af din gamle Computer, af følsomme data - her er et lille overblik :

  • Dokumenter med adresser på familie medlemme.gammel Computer
  • Billeder
  • Billeder med GPS lokaltion (så kan man se hvor og hvornår de er taget)
  • Husholdnings budget
  • Bankudskrifter
  • Bankudskrifter fra familie medlemmer
  • Papirer fra SKAT
  • Password / koder til hjemmesider
  • Fakturaer
  • osv osv osv

Tro mig, der kan være mere end du umidelbart tror.

Du kan gøre 2 ting.

Pille din Harddisk ud, og smide resten ud

Eller du kan overskrive ALLE data mindst 3 gange, så kan ingen med udstyr under 10.000kr genskabe dine data (det er min mening)

Det gør du ved at hente, oprette en boot CD og så opstarte på denne CD, og så bede et program om at WIPE disken. At EIPE betyder overskrive flere gange, og vores tilfælde mindst 3 gange.

Du skal hente ultimateBootCD ultimatebootcd logo lille som er gratis for alle. Der opretter du en CD med denne ISO på, ved hjælp af CDBurner. (se her hvordan du gør dette)
-Alternativt, kan du købe den her.
Derefter sætter du denne UBCD i CD drevet, og starter Computeren. Du skal nu i BIOS og bede den om at starte på CD/DVD og du kan ikke ødelægge så meget i den menu der hedder 'BOOT Menu' så bare prøv dig frem, der skal stå CD / DVD i toppen, således at Computeren starter på CDén i stedet for harddisken.

Når det lykkedes, så skal du vælge med piletasterne...
'Darik´s Boot and Nuke' - Når den er startet, så trykker du med pil op/ned for at vælge den harddisk du skal WIPE, og når du er ud for den, trykker du 'mellemrum' så markere du den, er der flere end 1 harddisk i din Computer ( har du taget alt ud du skal bruge ikke ? )
Dariks Boot And Nuke

Som billedet herover, -tryk Mellemrum, for at vælge harddisken, og tryk så F10.

Så starter den med at overskrive alle data.

Der kan gå fra 30 min til nogle timer, den skal nok sige til, når den er færdig (den bipper)  Du kan også følge med på skærmen.

Når den er færdig, tager du CDén ud, og den kan du bruge en anden gang, igen og igen og igen og igen og... - eller låne ud til naboen.

For at være lidt mere sikker på at alt er væk, kan du prøve at starte Computeren, den skal/må jo ikke kunne starte ?? :-)

Du er nu klar til enten at sælge den, eller køre den på genbrugen.

Her er en vejledning hvis du har en MAC, du kan godt benytte ovenstående, men du kan også geninstallere dit MAC-OS, til videresalg.

 

Kommentarer  

0 #1 Frederik Bønsøe 09-03-2018 12:40
Hej Chris
Når man gerne vil beholder windoews på komputeren.
er dette så muligt uden man skal købe en ny licens og kopi.
så man gendanner den helt til fabriksinstillingerne.
men venlig hilsen
Frederik
----
Jeg svarer Frederik sådan
Ja. det er det. HVIS du husker at vælge multiboot når du installere. Dvs, vær opmræksom på at vælge den installation der hedder, side om side/multiboot.
Så får du mulighed for at vælge om du vil starte op i Windows eller ubuntu, hver gang PC'en startes.
Vil du senere genetablere Windows, UDEN Ubuntu, skal du bare vælge hele harddisken, og så er den del/partition af disken der lå Ubuntu på, slettet.
/Chris

You have no rights to post comments

Har du noget godt at tilføje denne side, send e-mail til chris@avirus.dk. - Copyright © 1994-2019, Chris Kjølbo. Computer hjælp og support Ringsted Midtsjælland, Danmark.
Alt på disse sider er lovlige at udskrive, og kopiere, så længe det hele er originalt, dvs det er ikke tilladt at rette i noget af det,
med mindre der er givet skriftlig tilladelse dertil.

avirus.dk betalings kort og godkendelser shopwebshop mærket din sikkerhed
Avirus.dk støtter:  
Back to top