Pas nu på !

Jeg forstå godt hvis du er blevet taget ved næsen, det gør jeg. Det er så svært i dag at holde styr på flinke og ærlige mennesker, og der er så få der kan ødelægge det for resten af os.

Historien kommer her:

Jeg havde en Macbook Air til salg for min svoger. Sætter den til salg på den blå avis/dba.dk, og 7 dage efter er der en der bor i england der godt vil købe den til sin datter.

Jeg siger at det kan hun da godt, og tænker, det må da være svindel.. hvorfor købe den i lille Danmark ??

Men jeg sætter prisen lidt op, og siger at med forsendelse, bliver prisen 3800kr. Det acceptere hun og hun spørger om jeg har payPal. Det siger jeg at jeg har. Få minutter løber der en mail fra PayPal ind, om at hun har deponeret hele beløbet til Paypal. Skal lige sige at det er sådan at de penge hun har sat til, nu ligger deponeret hos PayPal. Og når jeg har sagt at den er sendt, så er de nærmere modtager, og når hun har modtaget varern, kan hun frigive pengene.

Se den mail jeg fik fra PayPal.

PayPal scam fra england

Ja den ser egentlig fin ud...

Så jeg siger at jeg sender den...

Inden jeg har sendt den, kommer der en ny mail fra PayPal ???

paypal scam fra england confirm

Ja endnu en, som siger alt er ok...

Alle de link der er i begge mails, er desværre/heldigvis så dårligt lavet, at JEG ikke er i tvivl. Det er total FUSK.

Jeg skrev så til hende at det nu var flere dage siden at jeg har sendt pakken til England, men stadig ikke fået nogle mails fra PayPal, om at pengene nu er landet på min konto..

Jeg behøver ikke at fortælle dig at der ikke kom noget svar, på alle de breve jag sendte, selv om jeg talte pænt til hende, så skrev hun ikke et enste ord tilbage.

Her er et billede fra google/MAPS af den adresse hun SAGDE hun boede på...

 

 

I dag den 27. august 2015, blev jeg ringet op af en 'Microsoft mand' som på engelsk, spurgte om jeg ville ha hjælp til at opdatere til den nye Windows 10... Og det blev jeg lidt chokeret over at høre, for det er sku da noget pis møj... for den slags gør Microsoft IKKE...

Så sørg for at sige nej (tak) til den slags hjælp, for det er ikke en god hjælp.

De vil være så hjælpsomme i telefonen, at overtage din skærm, og så på den vej opdatere din Windows, til Windows 10... Men de finder en fejl på din Computer, og så er deres service desværre sådan at den fejl kan de godt rette, men det koster så kun 300-500kr, og når du så har betalt, så finder de desværre en fejl til, og den koster så noget mere, og er du heldig, så stopper de der, ellers siger de tak, og den sidste betaling, har de ikke brugt korrekt, men din kode og nemid er snuppet, og alt på din konto er væk....

Windows Event log med fejl

 

Så er den gal igen. Og det fortsætter...

Phishing betyder Fiskeri, via de digitale medier

Nogle lyssky personer prøver at overbevise dig om at noget er, som det ikke burde, og vil hjælpe dig til at få problemet løst.

Det vil sige at de fortæller dig at din VISA kort er spærret, din PC er dårlig, eller din bestilling på nettet af tøj/rejser/hotelophold mm, er ved at gå galt, og at du kan rette det ved at følge en guide.

Der er flere typer, og jeg har prøvet at fange dem alle sammen her.

Det kan se så lyst og nemt ud, at få del i en stor bunke penge, næsten uden at lave noget, og det er det da også, det er for godt til at være sandt...

Jeg har efterhånden fået en del mails, hvori der står at hvis jeg hjælper lidt til, på den måde at jeg skal indsætte fx 20.000kr i en bank i Nigeria, så vil jeg få $400.000 ud igen, efter en uge...

Hvad er en Hoax
JDBGMGR.EXE er en af mange "hoax-virus"(fup) som ikke er helt manet til døde.

Hoax betyder spøg eller svindelnummer - At man "advarer" alle sine venner og de advarer alle sine venner, som advarer, osv osv... og alle disse advarsler er en virus i sig selv... selve "JDBGMGR.EXE" filen er på din computer, og er som sagt ikke en virus...

Sådan kan den originale advarsel ud... og det er som sagt - ikke rigtigt....

Selve email med HOAX - her på dansk

2 ud af 3 der bliver spurgt om at skrive deres passwords ned, de skriver det bare ned mod at få et stykke chokolade.Gir kodeord væk for chokolade

Den svenske idg.se, har lavet en undersøgelse, hvor en kvinde, udgir sig for at ville lave noget statistik, og de forbipasserende skal så svare på nogle simple spørgsmål..

De spørgsmål er lige fra deres email adresse, password, komplette adresse

Ca halvdelen af de forbipaserende stoppede op, og ville deltage.

Det var 34 personer, fordelt på 16 mænd og 18 kvinder.

Phishing er for det meste en mail du modtager, hvor indholdet ligner noget du kender, for eksempel mail fra din bank, hvor logoet i toppen af hjemmesiden, ser ud fuldstændigt som den plejer, og selv edb nørder har svært ved at se forskel, så hvorfor skulle du kunne...

Her er en lille phishing test, se om du falder igennem, bare en gang :-)

Her er en mail, godt nok på engelsk, men den kunne godt være på dansk, de beder dig om at trykke på linket og svare på en række spørgsmål, og de spørgsmål er næste de samme hver gang, det er som regel dine bank oplysninger, kortnumre, fulde navn, adresse og hvad de nu kan lokke ud af dig.

Phishing - lokke dig til en falsk hjemmeside

Vil du have tillid til et websted, simpelthen fordi forbindelsen til den er sikret ved hjælp af HTTPS understøttet af det grønne hængelås-symbol?

https er ikke ensbetydende med at alt er godt

Ikke hvis du er informeret nok til at forstå, hvad HTTPS betyder (en krypteret, sikker forbindelse med en server) og ikke betyder (at serveren derfor er legitim).

Denne uge udstedte FBI en advarsel om, at for mange webbrugere ser hængelås-symbolet og 'S''en på slutningen af ​​HTTP som en stiltiende garanti for, at et websted er troværdigt.

Er dit TV på dit hjemme netværk? - Skal den være det, er det nødvendigt.
 
I dag forbinde mange dansker deres Tv, Radio, tv optager og mange flere enheder til deres hjemme netværk. Men husker du at skifte standart adgangskode? og har du egentlig gjort op med dig selv om du har behov for at dit TV er på netværket? De fleste smart tv kan i dag styres via tale, men har du virkelig brug for at tale med dit TV? Hvis ikke, så bør du måske overveje om du i stedet for at tilføje det smart tv til dit hjemme netværk, skal købe Google Chrome Cast som er en nem måde at streame TV, Netflix, Viaplay etc. - Det betyder så at du skal FJERNE dit tv fra nettet.. Det er det sidste din nabo glemmer, de køber flere dimser, og glemmer de andre dimser de også har, og så er man meget mere sårbar over for trusler, som man ikke lige husker man egentlig har.

Evernote !

Der er i juni 2019 fundet en sårbarhed som kan give cyber kriminelle adgang til din Evernote konto, samt andre kontoer som du er logget ind i, i din browser. Det er vigtigt at du henter den nye version af Evernote.
Ved du ikke hvad Evernote er, så er det et avanceret notesblok program, som er meget funktionsmessigt, og derfor meget udbredt.

 Er der nogle der holder øje med dig?

Har du noget godt at tilføje denne side, send e-mail til chris@avirus.dk. - Copyright © 1994-2019, Chris Kjølbo. Computer hjælp og support Ringsted Midtsjælland, Danmark.
Alt på disse sider er lovlige at udskrive, og kopiere, så længe det hele er originalt, dvs det er ikke tilladt at rette i noget af det,
med mindre der er givet skriftlig tilladelse dertil.

avirus.dk betalings kort og godkendelser shopwebshop mærket din sikkerhed
Avirus.dk støtter:  
Back to top