Din egen Computer sikkerhed

Alt det jeg ved med sikkerhed.

Hvad er 2fa.

2fa er 2 faktor godkendelse, som betyder...

Du har fx en mail adresse eller et loginnavn, for at logge dig på en webside.

Og du har et godt kodeord/password.2faktor sikkerhed

Så har du denne 2 faktor sikkerhed, som de fleste gange er 6 tal. De 6 tal er forskellig fra minut til minut.

Og de 6 tal får du fra den hjemmeside du vil logge ind på.

Det lyder mere besværligt end det er. Din sikkerhed bliver så høj, og du skal bruge dit password, og så en SMS med denne ekstra kode.
 - I stedet for en SMS ku det være i en App.

Hvorfor må man ikke være lokal administrator på ens egen Computer ?

Det er fordi den nemmeste måde en Virus, Orm eller Trojaner kommer ind og ødelægger det for dig, er fordi de fleste arbejder som lokale administratorer. Hvilket absolut ikke er nødvendig. - Lokal Administrator betyder du har adgang til alt, og det får en potentiel virus også.

Jeg selv arbejder bare som en normal bruger 'Chris' som ikke kan installere noget, eller fjerne nogle programmer, UDEN at Windows spørger om koden til at måtte dette.

Denne guide er ret nem, og tager under 5 min, og vi starter nu.

Jeg går ud fra at du sidder ved din egen Computer og har tilladelse til det hele, altså - at du er lokal Administrator.

Vi skal først :

  • Aktiveret 'Administrator' kontoen, og sat kode på.
  • Så skal vi teste det.
  • Herefter pille 'Administrator' rettigheden af din egen bruger.

Tryk Start/Windows logo...

Windows Start knap

Denne guide er lidt nørdet, men hvis man lige giver det en chance, burde du kunne genneføre denne ekstra sikring.

Jeg siger ikke at denne sikring kan stoppe den form for virus/vira, men den burde kunne stoppe den form for CyberKriminalitet.

Du er altid velkommen til at stille spørgsmål heunder artiklen. De fleste kommer via mail, og nogle kommer fra hjemmesider, der ikke er opdateret, så når du besøger sider på nettet, du måske ser som ok/gode/sikre, så kan de være årsag til at du får noget snavs på din Computer. Se mere om Phishing, som sådan mails hedder.

RansomWare beskyttelse

Ransomware er en slags virus, den findes i over 50 versioner, og er et lille program som bliver plantet på din computer, hvor den så leder efter en lang række af fil typer for derefter at kryptere/ødelægge disse filer. Når filerne er krypterede, beder den dig om at indbetale 1 bitcoin (ca 500$) via et link hvor du kan indbetale penge for ”måske” at få dekrypteret/genskabt alle dine filer igen.

Det ondsindede program, kan gå efter alle drev på din computer. – USB-drev, externe harddikse og både OneDrive, DropBox og Google Drive mm…

Hvis INGEN vil ha din gamle Computer, og du ikke selv gider ha den, ELLER den skal sælges HELT TOM, så ...

Men inden da, er der lige et par ting du skal ha gjort.

Den gamle Computer indeholder en del kemikalier, som kan være skadeligt for miljøet. Er det en bærbar, bør man først pille batterietPersonlige papirer ud, og lægge det i batteri kontaineren på genbrugspladsen.
Og ikke mindst dine gamle data, som kan bruges af banditter til Identits Tyveri. Og det er noget skidt at komme ud for. Det kan jeg hjælpe med her.

Du har garanteret sådan en USB dims, som du har en masse dokumenter, billeder, personlige ting, som du render rundt med, og DU har selvfølgelig ikke mistet sådan en, med USB Enhed flash drevfølsomme oplysninger, men du KENDER en der har, og der var ikke sikkerhed på nogle af de filer der lå på den - Og den er endnu ikke kommet retur.. Øv øv...

Og vi er rigtig mange der har sådan en USB Flash drev, som det hedder, og der er er mange der ikke har sikkerhed på alle de filer der ligger på den.

Folk har op til flere USB enheder, og det kan være svært at holde styr på hvor de er, og hvad der er på dem, det er dog lidt nemmere hvis der er et navn og ikon for dem hver, men jeg vil her snakke om sikkerhed.

"Hov hvad med mig der sidder i toget hver dag, med personfølsomme oplysninger, kan jeg ikke også bruge dette trick" Jo da - det kan du sagten.. de Filer/Volumes/Bind, de er ligeglade om de ligger på en USB - Harddisk - Extern Harddisk - Mobiltelefon - eller hvor du kunne finde på at gemme/transportere sådan en...

Herunder forklarer jeg hvordan du kryptere ALLE de filer der ligger i det beskyttede område, INGEN kan komme til dem, heller ikke dig selv, hvis du mister dit password, som herefter vil blive kaldt en Passphrase

Hvor sikkert er dit kodeord ?

Kodeord eller password, er det samme, og hvor sikkert det er, kan denne hjemmeside svare på.

Du kan prøve med mange forskellige, fx - start med at test med dit navn som password ?

Hvor sikkert er dit kodeord

Se længere nede, en video hvor jeg underviser i kodeord/password.

Har du noget godt at tilføje denne side, send e-mail til chris@avirus.dk. - Copyright © 1994-2018, Chris Kjølbo. Computer hjælp og support Ringsted.
Alt på disse sider er lovlige at udskrive, og kopiere, så længe det hele er originalt, dvs det er ikke tilladt at rette i noget af det,
med mindre der er givet skriftlig tilladelse dertil.  

 
Avirus.dk modtager dankort visa mastercard jcb maestro american express bankoverførsel certificeret F-Secure partner og eu money licenswebshop mærket din sikkerhed
Avirus.dk støtter:  
Back to top