Lubuntu er nok den version af linux, som kræver mindst af din Computer. Så har du en gammel Computer, så er Lubuntu nok noget for dig. Også på dansk

Den kan ret meget, og med det siger jeg, at den kan alt det de andre kan, måske er den ikke så køn at se på, men det er jo også bare et styresystem til din Computer, så det skal den vel heller ikke være.

Du kan også personliggøre din Computer, ved at skifte baggrund, tryk på et tomt sted på dit skrivebord, og vælg 'baggrundsbillede' Og så er resten selv forklarende.

lubuntu skrivebord

Lubuntu ligner lidt Kubuntu, men kræver mindre af selve Computeren, og på den måde vil den føles hurtigere i brug, fx når du fx skifter mellem Surfnin med Mozilla Firefox, mail programmet Thunderbird og Chat programmet Pidgin.

Når du nu har lidt styr på Lubuntu, så afinstaller det indbyggede tekstbehandler AbiWord og regneark gnucalc, og installer alle 7 pakker til LibreOffice. Det vil du ikke fortryde :-)

Jeg anbefaler også at installere Medie programmet Clementine, til at lytte til musik på, samt CD og DVD afspilleren VLC.

Du kan med fordel installere 'Lubuntu-restricted-extras' Det er en god ide at installere denne udvidelses pakke. denne pakke indeholder Codex til fx CD, DVD, MP3, Flash Afspilning, nogle skrifttyper og lidt andet. under Software Center, søg efter 'Lubuntu-restricted-extras' og installer.

Af spil... Der skal man lige passe på, for grunden til du måske har valgt Lubuntu, det er fordi du ikke har så ny en Computer, og det kan nogle af spillene godt kræve, men her er de bedste... i forskellig orden : pingus - frozen-bubble - etw - wesnoth - ltris - bomberclone - supertux - xmoto - aisleri.

Har du flere ideer til Lubuntu, eller bemærkninger, så skriv dem herunder.

Kommentarer  

0 #1 Preben Vestergaard 17-01-2016 18:57
Ønsker at teste dette program-
Jeg svarer Preben således..
Hej Preben.
Du kan teste dette program, ved at hente og brænde en CD. Enten med Ubuntu eller Lubuntu, begge er gratis for ALLE.
Du kan også købe en CD/DVD eller en USB-enhed i min lille butik.
Du kan se mere på www.avirus.dk/ubuntu eller i min butik på www.avirus.dk/butik
Har du noget at spørge om, så hører jeg det gerne :-)

You have no rights to post comments

Har du noget godt at tilføje denne side, send e-mail til chris@avirus.dk. - Copyright © 1994-2019, Chris Kjølbo. Computer hjælp og support Ringsted Midtsjælland, Danmark.
Alt på disse sider er lovlige at udskrive, og kopiere, så længe det hele er originalt, dvs det er ikke tilladt at rette i noget af det,
med mindre der er givet skriftlig tilladelse dertil.

avirus.dk betalings kort og godkendelser shopwebshop mærket din sikkerhed
Avirus.dk støtter:  
Back to top